Sunday, 1 January 2017

Silhouette


Allereerst wil ik iedereen een heel gelukkig, gezond en creatief 2017 wensen.

Het is voor mij de eerst keer dat ik een plate mag kiezen en ik heb voor plate 148 silhouette gekozen.
Ik heb hier 4 kaarten en een canvas van gemaakt.


Als eerste heb ik een zwart-wit kaart gemaakt. Alhoewel de kaart hier niet wit lijkt is hij dat in het echt wel. Ik heb eerst de vrouw met zwarte stazon gestempeld op de kaart en daarna gemaskerd. Vervolgens heb ik de andere stempels erop gezet en op een zwart kaart gemat.
Hier heb ik dezelfde stempel gebruikt, maar met een andere achtergrond. De achtergrond van deze kaart heb ik met de gelliplate gemaakt. De blauwe bloemetjes heb ik geëmbossed. De pijl en de tekst 'dreams'  stonden op een vloeipapier wat ik uitgescheurd heb en opgeplakt.
Bij deze kaart heb ik eerst distress-inkt op de craftsheet gedaan en besproeid met water. De kaart heb ik er doorheen gehaald, daarna heb ik verf op de gelliplate gedaan  en een grote noppenfolie erop gedrukt. De kaart is er daarna op afgedrukt. Vervolgens heb ik een stencil met rondjes en witte inkt gebrukt, de tekst dun op de kaart gezet en de cirkels met doppen gemaakt. De harten heb ik op een stukje restpapier gestempeld, uitgeknipt en op de kaart geplakt. Als laatste heb ik het zwarte lijntje er omheen getekend. Alles op een zwarte en gele kaart gemat.


Deze achtergrond heb ik gemaakt met brusho. De danseres is gestempeld en vervolgens ook weer gemaskerd. Daarna de andere stempels gezet, er paarse strassteentjes op geplakt en op een zwarte en paarse kaart gemat
Als laatste heb ik dit canvasje gemaakt, deze heb ik eerst bewerkt met gesso en laten drogen.  Daarna heb ik 2 kleuren inktspray gebruikt en ook weer goed laten drogen. Van de cirkels van de plate heb ik boemen gemaakt, de steeltjes zijn getekend. Voor de  steeltjes van de andere bloemetjes heb ik een afdruk doormidden geknipt.


Dit waren mijn voorbeelden ik vind het leuk als jullie een reactie achter laten op het blog van de stempelwinkel.  


Een hele gezellige dag verder,
Marlies

  gebruikte materialen plate 148
                                    Stazoninkt, archivalinkt distressink verf gelliplate stencils en
                                    wat spulletjes uit eigen voorraad  .       

4 comments:

Aletta said...

Mooie serie kaarten om het creatieve jaar 2017 mee te beginnen, leuk!
groetjes Aletta

Jetske said...

Prachtige serie kaarten, met verschillende technieken. Allemaal anders. De zwart-wit kaart laat zien dat er niet veel nodig is om een mooie kaart te maken, als de compositie maar goed is (en dat is-ie!). De tweede kaart heeft een dromerige achtergrond die prima past bij de tekst. De vierkante kaart heeft een prachtige achtergrond (leuk effect die grote noppenfolie!) en een hartverwarmende uitstraling, daar wordt ik helemaal vrolijk van.
De paarse kaart is een echte feestkaart, Brusho is daar een goede hulp bij.
Het canvasje is een meesterwerkje, heel leuk hoe je de bloemen hebt gemaakt. Dit kan heel lang hangen zonder dat het gaat vervelen!

Ineke said...

Supermooi gedaan Marlies, alle vijf anders, alle vijf erg mooi.

lolla said...

Ça ne vaut pas ton pénis? Pour ce faire, il existe notre site acheter levitra pas cher, afin que votre ami se tient vingt-quatre sur sept et ravit vos amis et augmente votre estime de soi. Tournez-vous sur ce site.