Monday, 3 July 2017

Plate 86 / plate van de maand juli.

Met plate 86 bloemen 2 heb ik 5 projecten gemaakt. De eerste is een doosje met 4 kaartjes met bijpassende envelop. De achtergronden gemaakt met distress inkt, daar met versa mark de bloemen op gestempeld en met zwart geëmbost. Ingekleurd met adirondack inkt en de waterpenseel.
Op de envelopjes heb ik de bloemen met versa mark gestempeld. dit geeft een watermerk effect.


Het tweede project is een notitieblokje. Op een stukje aqaurelpapier met distresspaint kleur aangebracht en met een stencil en distresspaint de vlinder gesponsd. De bloem met versa mark gestempeld en met zwart geëmbost. Ingekleurd met adirondack inkt en de waterpenseel.

  
Het derde project is een condoleance kaart. Witte cardstock paars gemaakt met distress inkt (dusty concord), dit heel goed gedroogd, met het static free kussentje behandeld, daarna de bloem gestempeld en met zwart geëmbost. Daarna met de water penseel en een stuk keukenpapier de inkt uit de bloem weggenomen. De kaart gescheurd en op wit gemat, daarna op een paarse basiskaart geplakt. De tekst gestempeld en gemat op het reststukje van de paarse kaart. Met 3D foam opgeplakt.Voor de laatste kaart heb ik de klaproos met brilliance zwart gestempeld. Twee keer op een losse kaart. Op de basiskaart heb ik aan de voorkant de woorden van de plate gestempeld met adirondack. Daarna het vierkantje uitgesneden. Aan de binnenkant van de basiskaart heb ik met stukken van de memorol het vierkantje afgeplakt. Daarna de klaproos gestempeld.  Met een rode fine-liner het randje getekend. De klaprozen ingekleurd met adirondack en de waterpenseel. De vierkantjes gesneden en gesponsd. De lintjes en de fibers opgeplakt en de vierkantjes met 3D foam opgeplakt

1 comment:

Jetske said...

Een hele mooie serie, waar vooral het leuke doosje gevud met kaartjes en envelopjes uitspringt. Ook de papaverkaart is heel apart. De rest is overigens niet minder mooi!