Wednesday, 1 August 2018

Africa - Plate of the month

Mijn beurt om wat voorbeelden met 1 plate te laten zien. Ik heb gekozen voor Wilde dieren, plate 202 van De Stempelwinkel.

This month I will show you examples with plate 202.

Ik heb wat gevarieerd in de onderwerpen zodat er voor ieder wat wils bij zou zitten. Verder heb ik het redelijk minimaal gehouden want met deze hitte is het niet fijn werken met inkt.

Eerst een schilderijtje. Hiervoor heb ik met brusho de Zuid-Afrikaanse vlag gemaakt en daarop in drie kleuren de olifant.

 
I painted the South African flag with brusho's and then added the elephant in three colours.

Ook heb ik een setje ATC's gemaakt. Hiervoor heb ik gestempeld, gesponst, gemaskerd en met embossingpoeder gewerkt. Grappig genoeg was de inkt van de achtergrond daarbij juist niet goed gedroogd dus die pikte ook poeder op. Maar dat effect vond ik zo leuk dat ik het gewoon heb laten zitten. Happy accident!
De middelste giraf heb ik helemaal zwart gekleurd. Dat is gewoon de kleinste giraf van de plate.

Extra stempels:
SW G06040/31 - Staande zebra
SW M06047/32 - Neushoorn
SW R15071/187 - Womantree lg
F7302NS - Dancing African Woman
P7305NS - African Shaman
R9009NS - Tree part
191A - Bush
328B - Tiny rocks

Ook heb ik een schetsboekje gevouwen voor een vriendin die ook naar Afrika gaat. Zo prachtig daar! Ik heb de voorkant bestempeld met de olifanten en nagetekend hier en daar met de elegant writer. Vervolgens met veel water de kleur wat verspreid.
Ik heb het boekje gebonden met een restantje leer.
 I used the elegant writer here to get the watercolour effect.

Als laatste wil ik een doosje laten zien wat ik gebruik om een flesje met geurstokjes in op te bergen zodat dit wat beter past in een interieur met Afrikaans thema:1 comment:

Jetske said...

Leuke dingen heb je gemaakt, vooral het schetsboekje voor je vriendin vind ik prachtig!