Monday, 1 October 2018

Plate van de maand


Mijn plate van de maand is plate nummer 189 van de Stempelwinkel. Het is tenslotte Halloween maand.

Ik ben begonnen met de gelli plate zwart te maken met zwarte gesso.
 Daar heb ik een spinnenweb stencil opgelegd en meteen een wit vel papier erop. Goed aandrukken en weer optillen. De gelli plate ziet er dan zo uit.


 Het witte vel is bruikbaar, maar ik heb er nog niets mee gedaan, komt ergens in deze maand nog wel.


Daarna heb ik (toen de zwarte verf goed droog was) de gelli plate helemaal oranje geverfd en daar ook meteen een wit vel op gedrukt. Goed aandrukken en dan verwijderen. Je gelli plate is dan schoon en de afdruk staat mooi op papier en lekker handig, is ook meteen droog.


Daarna heb ik er 5 rondjes uitgesneden om er ATCoins van te maken.


Ik heb de stempels goed beïnkt en met behulp van het stempelplatform mooi zwart afgedrukt. De randen gesponst toen de inkt droog was en er zwart rondjes achter geplakt voor de stevigheid.

Mijn volgende projekt was iets bewerkelijker.
Van oranje cardstock heb ik 15 vlaggetjes gesneden, daar heb ik letters op getekend (om een mal heen) en die allemaal gemaskerd met de memo rol. Daarna de ster/bloem van de plate gestempeld met versa mark en met zwart sparkel embossing poeder geëmbost. Daarna met oranje inkt en met de bezem van de plate  de vlaggetjes opgevuld. Daarna de maskers verwijderd en de letters met de zwarte sharpie na getekend en de randen gesponst. De slinger met zwarte splitpennen aan elkaar gemaakt.
Omdat ik kwasten wel een beetje op bezems vindt lijken en ik een nieuwe kwastenpot wilde, is dit mijn volgende project.
Ik heb een pringles-bus afgesneden en zwart gemaakt met gesso. Daarna een soort van spinnenweb papier op de bus geplakt met glossy accents. Goed aangedrukt en laten drogen.

Op een oranje vel papier heb ik de afbeeldingen met zwart gestempeld. Goed laten drogen en uitgeknipt.
 

Daarna de gestempelde figuren op de bus geplakt en er een zwart lintje omgedaan. De bovenrand gesponst.


En dit is mijn laatste voor deze post. De bomen zijn een stencil. Die heb ik met zwarte gesso op een oranje vel gesponst. Even drogen met de heat tool. Daarna de heksen met archival gestempeld (met het stempelplatform). Grappig is dat de afdruk achter de verf verdwijnt. Randje getekend met de sharpie, lintjes en poes geplakt en de kaarten gemat op paars cardstock.

2 comments:

Caro´s kreative Welt said...

Wowww, richtig tolle Werke hast du mit dieser Platte gezaubert!
LG Carola

Jetske said...

Hele leuke en gevarieerde werkstukken heb je met deze plate gemaakt. Leuk om er de stand mee te kunnen versieren. Doen we in Tilburg weer!