Wednesday, 21 February 2018

Altered Bottle

Op internet zie ik vaak voorbeelden voorbijkomen van wat er met lege wijnflessen wordt gemaakt. Niet alles is mijn smaak en zeker niet alles staat mooi in mijn interieur maar het leek me gewoon leuk om eens mee te stoeien.

Ik heb een flink aantal lege flesjes verzameld en begin mijn ontdekkingsreis met een aantal bierflesjes zonder statiegeld. Hieronder zie je het eerste voorbeeld. Ik heb er eentje eerder gemaakt maar die gebruik ik om van alles uit te proberen. Deze heb ik met spuitverf (Action) gedaan.
Op zich gaat het goed om die in dezelfde doos te spuiten als je papier maar mocht je vaker dit soort flessen of andere ronde vormen willen bespuiten met verf dan is het handiger om een wat grotere opstelling te verzinnen. Het gaat snel vervelen om de fles steeds weer te laten drogen en dan een tikkie te draaien.

Na de verflaag heb ik met acrylinkt wat druipstrepen gemaakt. Ik wou het effect van een druipkaars nabootsen. Je kunt hiervoor ook distress paint gebruiken, dan kun je bredere strepen maken en dat zal minder snel naar beneden druipen. Ga ik zeker ook nog eens doen.
Verder heb ik de bovenkant geschilderd met een donkerblauwe acrylverf, net als het houten labeltje. Je kunt ook touw of wol eromheen wikkelen, dat zie je ook heel erg veel.
Het labeltje heb ik vervolgens bestempeld met Delicata inkt wit en het Admit kaartje op papier met Delicata goud.

360014 - Delicata White Shimmer
PP89 PP89 Plate Tulip Enchanted Ink
FAS R0412 - 3 toegangskaartjes

I spot a lot of altered bottles on the internet and wanted to give it a try. Here's my first one. I used cheap spray paint and acrylic ink for the drips. You could also and maybe better use Distress paint for the drips, I will try that myself.
On the wooden label I did some stamping with Delicata ink.

Ik zal zeker verder gaan experimenteren met de flesjes, er zijn zoveel mogelijkheden. In ieder geval tot volgende week woensdag!

2 comments:

Jetske said...

Het is een heel leuk flesje geworden! Staat lekker fleurig in elk interieur.

Ineke said...

Leuk idee.