Thursday, 1 March 2018

plate van de maand
Hallo,
deze maand mag ik weer een plate onder de aandacht brengen. Ik heb gekozen voor plate 37  Love letters van Non Sequitur.


De eerste kaart heb ik gemaakt met de stempel 'Writing on walls' .
Ik heb hiervoor verschillende grijstinten gebruikt.
Voor de achtergrond heb ik Distress-inkt 'Hickory smoke'  op een craftsheet gezet, daarna water erover gesproeid en de kaart er door gehaald. Daarna heb ik met grijstinten van Momento  de vrouw gestempeld en de tekst erop geplakt. Daarna de kaart gemat op een zwarte en grijze kaart.


Voor deze kaart heb ik dezelfde vrouw gebruikt, maar de achtergrond heb ik met de Gelliplate en een stencil gemaakt. De vrouw heb ik gestempeld met Versafine Clair-inkt in de kleur Morning mist.
Deze heb ik geëmbossed met Clear Embossingpoeder . Met deze inkt krijg je een hele goeie afdruk die mooi glanst. De tekst is van een stickerboekje van Tim Holtz Deze kaart heb ik op een blauwe en groene kaart gemat.
Tegenwoordig zie je via Facebook dat er kaartjes gemaakt worden voor de Rolodex. De Rolodex is een oude adressenhouder. Ik heb hem via Marktplaats gekocht. Onderstaande kaartjes heb ik hiervoor gemaakt. De maten van de kaartjes zij 10 bij 5,5 cm., dat is wel even wennen. 
Voor het eerste kaartje heb ik Distress Oxyde-inkt op de craftsheet gedaan en het kaartje erdoor gehaald. Vervolgens de letters erop gestempeld. De typemachines heb ik op een apart stukje papier gestempeld met Versafine Clair-inkt en geëmbossed,


Voor de achtergrond van het tweede kaartje heb ik de Gelliplate gebruikt. De inktpotjes en de pen heb ik weer op een apart stukje papier gestempeld en geëmbossed. De tekst heb ik uitgeprint en opgeplakt.
Als laatste heb ik voor deze week een muizenval opgepimpt tot een memohouder.
Ik heb eerst de muizenval uit elkaar gehaald en bewerkt met Gesso. Daarna heb ik twee kleuren Dylussion spray-inkt  aangebracht. Vervolgens heb ik verschillende stempels gezet en de achtergrond wat bewerkt met een letter stencil. De vrouw en de hand heb ik op een apart stukje papier gestempeld uitgeknipt en opgeplakt. Vervolgens heb ik er een versiering opgeplakt.
Tenslotte de muizenval cq. memohouder weer in elkaar gezet.
                                                                plate-37-love-letters

                                                                rij-pennen


3 comments:

Jetske said...

Mooie werkstukken met deze plate! Het verschil tussen werken in grijstinten en met kleur met dezelfde stempel is mooi om te zien. Beide zien er goed uit!
Het Rolodex virus heeft jou dus ook te pakken, leuke kaartjes!
De muizenval is heel mooi geworden, mooie mengeling van technieken en materialen.

Caro´s kreative Welt said...

Wow, beautiful and so different works were created with this stamp plate. I also like the Rolodex cards very much. This virus got me, too.
Greetings Carola

Ineke said...

Mooie kaarten en projecten heb je gemaakt. Mooie plate gekozen.